maanantai 25. tammikuuta 2010

Virallinen sydänkuuntelu ja hurjan haiseva juttu

Tänään oli ohjelmassa eläinlääkärissä käynti sydämen ja terveystarkastuksen osalta. Paikan päällä Peppi sai odotellessaan vuoroa jälleen huomiota ja rapsutuksia eläinlääkärin henkilökunnalta. Kävi ilmi, että kyseisellä lääkärillä on itsellään ollut joskus aijemmin tricolor värinen cavalier. Ilmankos Peppi on pennusta asti saanut juuri häneltä hurjasti ihastelevaa huomiota. Ja Peppihän tykkää! :)

Itse vastaanottohuoneessa Peppiä alkoi hurjasti jännittää. Onneksi mamma oli aivan vieressä nojaustukena, kun hieman neitiä tärisytti pöydällä seistessä.

Sydän kuunneltiin stetoskoopilla ja hienostihan se sydän siellä voi. Ei sivuääniä. Taitaa eläinlääkärit aina luulla, että ollaan pennuttamassa Peppiä, mutta ihan muuten vain halutaan tietää onko kaikki kunnossa. Cavalier kun ei ole rotuna ihan terveemmästä päästä. :/

Painoa oli hieman tullut lisää, mutta muuten kyllä normipaino oli. Hampaatkin oli yllättävän hyvässä kunnossa. Varsinaista hammaskiveä ei ollut, mutta hieman värjäymiä ulkopinnoilla. Silmässä oleva harmaa, ovaalin muotoinen läikkäkin todettiin kolesterolikertymäksi, joka ei ole haitallinen. Ilmeisesti ovat aika yleisiä moiset läikät.

Sitten lopuksi suoritettiin tämä hurjan haiseva juttu, eli anaalirauhasten tyhjennys. Kerroin eläinlääkärille, että luulen anaalirauhasten vaivaavan Peppiä. Lääkäri niitä sitten alkoi tutkailemaan ja hyvä että asia tarkastettiin, nimittäin rauhaset olivat ihan täynnä. Kumpikin rauhanen peukalon pään verran täynnä. Kylläpä oli haiskahtava homma! Huh huh! Koko toimenpidehuone haisi todella pahalle ja Pepin pyllykin sotkeentui siinä samalla. Kotona peppu saikin kunnon shampoopesun ja nyt seurataan tuliko "pyllyongelmiin" apua. :) Saatiin myös hyvät ohjeet kokeilla anaalirauhasten tyhjennystä kotona. Niitä kun ei samalla tavalla pidä itse tyhjennellä kuin eläinlääkärissä.

Juoksukin alkaa pikkuhiljaa Pepillä loppumaan. Pari viikkoa nyt kestäneet eikä pöksyjä enää tarvita. Pakkanen saisi kyllä laskea, kun kunnon lenkkeilyjä tässä aletaan jo kovasti kaipailemaan.

3 kommenttia:

  1. Meillä kans sama juttu, ruoka maistuu aina ja kauhee kilpahotkiminen jos jotain ekstraa saavat :)

    Hei hyvä kun ilmoitit, voisihan sitä mennä kun noin lähellä olisi :)! oletteko te menossa sinne?

    VastaaPoista
  2. Hyvä muuten ettei sydämessä kuulunut mitään sivuääniä!

    VastaaPoista
  3. Kiitos :) Olihan siellä pakkasta -25 astetta.. :D Mutta loppujen lopuksi ei se kylmyys niinkään tuntunut kun nopeasti kuvat otettiin.

    VastaaPoista