perjantai 2. huhtikuuta 2010

Pitkäperjantain match show Mikkelissä


No nyt on mätsärikausi avattu! Ihanaa! Matkalla Mikkeliin alkoi satamaan vettä ja ajattelin, että tää on taas tätä meidän tuuria. Meillä oli säävaraus tälle tapahtumalle, mutta kiva kun lähdettiin, nimittäin sade loppui ja aurinko pääsi hellimään hipiäämme. :)

Mätsäri pidettiin Graanin parkkipaikalla ja paikalle oli tullut taas paljon koiruuksia. Harmi vaan, että yhtään toista hovineitiä tai hoviherraa (cavalieria) ei ollut paikalla. Kiva oli nähdä rotuja, joita ei joka mätsärissä näe, kuten venäjänvinttikoira ja affenpinseri. Berninpaimenkoira oli myös minun mieleen, kuten syötävän suloinen, pikkuinen Lotta yorkki.

Tässä mätsärissä oli aika paljon kärhämää koirien kesken. Joku ei sietänyt ollenkaan muita koiria lähellään ja toinen ei sietänyt kehässä perässä tulevaa. Joku vain uhitteli kauempaa ja yksi kävi omistajansa nilkkaan kiinni. Myös tuomarin kosketusta arkailevia koiria oli paljon. Lapsi ja koira kisaa oli hellyyttävää katsella, toisaalta mietin säälisinkö lapsia vai koiria. :D Eikä siitäkään kehästä dramatiikkaa puuttunut, kun voitto ei omalle kohdalle osunut. Niin siinä itku tuli ja hihna paiskattiin maahan. :) Mutta jokainen sai silti jotain ja itkut unohtui.

Pepillä puuttui näpäkkyys tänään, häntä heilui silti iloisesti ja muuten kehässä käyttäytyi hienosti. Hovineiti sai kehuja tuomarilta kauneudestaan ja eräs tyttö sanoi ettei ole koskaan nähnyt cavalierilla noin pitkiä korvakarvoja, mitä Pepillä oli. Kehässä oli paljon hyviä esiintyjiä, mutta muutama "hirttäjä" pisti vähän silmään. Meidän tuloksena tänään punainen nauha ja vähän kevätväsyinen porukka. Mukavaa oli joka tapauksessa, kuten aina. Ihanat koiraihmiset ympärillä! Ja kuumaa MAKKARAA! Pienet aikuiset voitti hyvin viilipyttymäinen havannankoira, ainakin kaunis kuin mikä!

Lopuksi vielä evästä mäkkäristä ja kotiin suihkuttelemaan pientä kuratassuani.

Iloista pääsiäistä kaikille!

Näin hienosti katsotaan hampaat.

Katsekontakti.

Punainen nauha tuli!

3 kommenttia:

  1. Hyvinhän teillä meni :) Peppi on jo niin taitava esiintyjä. Me ei sitten tultukaan kun aamulla keli ei näyttänyt niin hyvältä. Ja kun ei ollut muuta menoa kaupunkiin niin säästettiin bensaa :D

    VastaaPoista
  2. Hyvin teillä mennyt. :)
    Oireili ripulointina ja loppujen lopuksi ripuloi ja oksensi verta. Nopeasti meni tosiaan ohitse.

    VastaaPoista
  3. Fialla vaan tuntuu olevan erityisen vahva metsästysvietti. No pidetään tiukasti flexissä kiinni niin kyllä sujuu :D Ootteko tulossa Ristiinan näyttelyihin? Kalenteriinhan oot tuon laittanu, mutta me aateltiin molempien tyttöjen kanssa tulla ihan kehään asti :)

    VastaaPoista