tiistai 15. kesäkuuta 2010

Kesäkalju

Liekö Peppi allerginen kesälle vai mikä, mutta runsaan karvanlähdön myötä myös maha ja rinta on ruvennut kaljuuntumaan huomattavasti. Iho on kuitenkin siistin näköinen eikä se tunnu kutiavan satunnaisia rapsutteluja enempää. Iho saattaa olla hieman kuiva ja runsasta karvanlähtöä on ollut jo viime maaliskuusta asti. Voihan olla että kyseessä on ohut kesäkarva tai jokin puute (rasvat?) ruokavaliossa. Täytyy seurata tilannetta.

Viime vuonna samaan aikaan Peppi pudotti myös turkin ja häntä oli kuin rotalla, vatsan kaljuuntumista en muista huomanneeni, ainakaan sellaista mitä nyt. Tänä kesänä toisaalta häntä näyttää tällä hetkellä hyvältä vaikka talven hieno huiskahäntä onkin hieman ohentunut.

Nyt otetaan jauhelihat kehiin ja mahdollisesti ravintoöljy tai biotiinikuuri. Huomenna varmaan pesupäivä kuten kerran kuussa aina on ollutkin. Saa nähdä kuinka paljon sitten pesun yhteydessä karvaa lähtee. Shampoo ja hoitoaine on kuitenkin apteekin kosteuttavia tuotteita että tämä puoli pitäisi olla kunnossa.

1 kommentti:

  1. Toivottavasti syy selviää ja lakkaa tuo turkinlähtö. Ei aivan normaalilta kyllä vaikuta, vaikka yleensä kesällä turkinlähtöä onkin jonkun verran. Tsemppiä!

    VastaaPoista