maanantai 2. elokuuta 2010

Thea kyläilee

Thea tuli eilen kuusi viikkoa ja ilmeisesti neiti osaa tehdä astialle jo tarpeitaan. Nyt alkoi Thealla kunnolla sosiaalistaminen. Thea on tutustunut jo kuljetuskoppaan ja lyhyisiin autoajeluihin. Automatkat ei kovin tunnu mukavalta ja Thea maukuu jonkin verran autossa. Rauhoittuu kuitenkin hieman jos joku istuu takapenkillä vieressä ja vaikka silittää Theaa kuljetuskopassaan.

Kolmena viime päivänä Thea on käynyt tapaamassa Peppiä serkkuni naapurissa, äitini luona, jossa olemme nyt kyläilleet. Peppi on osoittautunut ehkä jopa hieman yli-innokkaaksi hoivaajaksi. Siksi täytyy Pepin kanssa opetella olemaan nätisti ettei pikkuinen säry. Peppi nuolla lipottaa Thean pään ja korvat aivan märäksi, puhumattakaan takapuolen pesusta, jolloin Thean takatassut nousee oikein taivaisiin. Toivotaan että alkuhuuma rauhoittuu. Varovainen täytyy kuitenkin olla eikä Peppiä ja Theaa voi päästää vielä kaksin. Kylläpä Theaa vähän jännittää uudessa ympäristössä mutta matkailu avartaa, eikö? ;D

Roosa cockeri on suhtautunut Theaan tyynen rauhallisesti. Pieni kissa kiinnostaa, mutta Roosa käy haistamassa ja antaa Thean olla rauhassa ja tyytyy seuraamaan sivusta vain pikku kisua. Roosan kanssa vaan täytyy olla varovainen omasta kupista ja makuupaikasta. Jokainen tähän laumaan tullut kyllä jo tietää tämän rouvan reviirin ja sitä myös Peppi ja Oliver kunnioittavat.

Eniten Thea pelkää Oliver kissaa. Yhden kerran kissat tapasivat kummatkin sylistä käsin ja Thea sähisi ja yritti näpäyttää Oliveria tassullaan. Oliver oli kyllä ihan rauhallinen ja olisi halunnut haistaa Theaa. Mutta pikkuhiljaa... Oliver on vaan nyt siitä hankala tavoittaa kun on kesät aina kylillä ja tulee kun tulee, näyttäytymään. =D

Tänään myös leikattiin Thean kynnet ensimmäistä kertaa ja hyvin meni. Myös raaka jauheliha maistui mutta Peppi oli sitä mieltä että jauheliha kuuluu hänelle ja hotkaisi Thealta jääneen lihan heti naamaansa kun minun silmä vältti. Hirveä ahmatti! Kyläily pistää väsyttämään pientä ja olikin taas mukava palata kotiin emän ja isompien sisarusten luokse.

Huomaa muuten hyvin eron kuuden ja yhdeksän viikon ikäisissä pennuissa. Isommat on selvästi kiinnostuneempia, hyvin hyvin uteliaita. Thea vasta opettelee saalistusleikkejä kun taas isompi Helmi on jo mestari ja murisee kun saa narun päässä olevat höyhenet ja nauhat kiinni ja yrittää viedä "saaliin" jonnekin herkuttelupaikkaan. Turo on selvästi tekniikan miehiä. Häntä kiinnostaa enemmän kuljetuskopan monet salat, mistä se koostuu, mitä se pitää sisällään ja miten se on rakennettu. Myös keinuminen kuljetuskopan ovessa olevassa vesikupissa on aika vinkeetä! =D

Myös uutisia Thean siskosta. Ruusasta tuli Ilona-Sofia. Yksi perheen lapsista päätti, että kissa on Ilona koska se on heidän ilona. Niinhän se on! Minusta aika mukava tarina nimelle! =)

Tähän loppuun vielä tämän päivän hauskin osuus kun Peppi ja Roosa päätti mennä agikeinun tandemina. Tarkoitus oli, että Roosa menee, mutta Peppi päätti tulla perästä ja niin tytöt selviytyi hienosti tandenkeinusta. Peppihän päättää mennä keinun ilman käskyäkin. Se niin rrrrakastaa agilityä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti